Serviceportaal

Klantgerichte dienstverlening voor Bilzen-Hoeselt middels het Klant Contact Center


Dots

Vanaf begin 2025 introduceert de fusiegemeente Bilzen-Hoeselt haar klantcontactcentrum dat gebruik maakt van het Klant Contact Center (KCC). Het KCC is door BCT ontworpen om de dienstverlening naar de burgers en bedrijven (klanten) te verbeteren en te moderniseren. Door hun nieuwe klantcontactcentrum gaat Bilzen-Hoeselt haar inwoners een makkelijkere, snellere en klantvriendelijke service bieden.

Meerwaarde van het Klant Contact Center

Het klantcontactcentrum dat Bilzen-Hoeselt inricht, middels gebruik van de module Klant Contact Center (KCC), is een centrale plek waar klanten met al hun vragen terechtkunnen. Dit zorgt voor een uniforme afhandeling van verzoeken, waardoor alles sneller en makkelijker verloopt. De procedures zijn duidelijk en eenvoudig, wat de kans op fouten vermindert aan de achterkant vermindert en aan de voorkant de tevredenheid van de klanten verhoogt. Daarnaast zorgt het KCC ervoor dat klanten op verschillende manieren geholpen kunnen worden: online, telefonisch en in persoon.

Het klantcontactcentrum van Bilzen-Hoeselt werkt met een multikanaalstrategie. Dit betekent dat een klant, of hij nu belt, mailt of langskomt, altijd dezelfde goede service krijgt.

Hoe werkt het Klant Contact Center

Het klantcontactcentrum fungeert dus als het eerste aanspreekpunt voor alle vragen en verzoeken van klanten. Of het nu gaat om het aanvragen van documenten, het melden van problemen in de openbare ruimte, of het opvragen van informatie, alle vragen komen centraal binnen bij het KCC. Dit betekent dat klanten niet langer verschillende afdelingen hoeven te benaderen, maar altijd op één plek terechtkunnen. Het klantcontactcentrum van Bilzen-Hoeselt begeleidt klanten door het dienstverleningsconcept.

Een belangrijk aspect van het klantcontactcentrum is dat de klanten op verschillende manieren contact kunnen opnemen met de gemeente:

  • Online: via de gemeentelijke website kunnen klanten formulieren invullen, afspraken maken en informatie opzoeken.
  • Telefonisch: een centraal telefoonnummer zorgt ervoor dat vragen snel en efficiënt beantwoord kunnen worden.
  • Fysiek: voor wie liever persoonlijk contact heeft, blijven er balies beschikbaar in het gemeentehuis van Hoeselt en het administratief centrum in Bilzen.

Het KCC zorgt voor een uniforme afhandeling van alle binnenkomende vragen en verzoeken. Dezelfde procedures en richtlijnen worden daarmee gevolgd, ongeacht via welk kanaal de klanten contact opneemt. Deze uniformiteit verhoogt de efficiëntie en vermindert de kans op fouten.

Voordelen voor de klanten

Met het KCC worden klanten dus op verschillende manieren geholpen: online, telefonisch en in persoon. Voor de klanten betekent dit een aanzienlijke verbetering in de dienstverlening:

  • Eenvoudige toegang: Eén centraal punt voor alle vragen en verzoeken.
  • Snellere afhandeling: Door efficiënte procedures worden verzoeken sneller verwerkt.
  • Keuzevrijheid: Klanten kunnen zelf kiezen hoe zij contact opnemen, afhankelijk van hun voorkeur en situatie.

Voordelen voor de organisatie

Ook de gemeente zelf profiteert van de introductie van het klantcontactcentrum dat gebruik maakt van de KCC. Door alles centraal te regelen, kunnen medewerkers sneller en beter werken. Het zorgt ervoor dat medewerkers zullen genieten van:

  • Goede organisatie van processen: Door centralisatie en standaardisatie van processen wordt de interne organisatie efficiënter.
  • Minder fouten: Duidelijke procedures en automatisering helpen om fouten te verminderen.
  • Duidelijke structuur: De structuur is wendbaar en eenvoudig.

Openbare besturen en dienstverlening naar klanten

Streeft jouw organisatie net als Bilzen-Hoeselt, alsook stad Leuven die ook gebruik maakt van de oplossingen van BCT voor haar KCC, ook naar de beste dienstverlening naar haar klanten? Dan kunnen we jou daarin ondersteunen. Neem contact met ons op voor meer informatie.