Serviceportaal

Overgang naar LPDC met iGEN


Dots

In 2024 zijn we gestart met het onderzoek naar de ontwikkeling van de LPDC module voor iGEN. Om integratie met LPDC mogelijk te maken, moeten er diverse zaken worden ontwikkeld. We werken hierbij nauw samen met de Vlaamse overheid binnen de werkgroep van LPDC (voor leveranciers) waar kennis en de huidige stand van zaken worden gedeeld.

Wat betekent de overgang naar LPDC met iGEN?

De overgang naar LPDC is een cruciale stap voor iGEN, dat al jarenlang is gekoppeld aan de centrale productencatalogus van Vlaanderen, IPDC. IPDC heeft een doorontwikkeling gemaakt voor LPDC, waarbij versie 3 nu beschikbaar is als laatste versie. iGEN gebruikt momenteel versie 2, wat een conversie naar versie 3 noodzakelijk maakt.

Het belangrijkste verschil tussen versie 2 en versie 3 is dat het aantal producten is teruggebracht van ongeveer 3000 naar 500. Daarnaast is de technologie voor verbinding met IPDC volledig herzien en wordt nu gebaseerd op open standaarden, waarmee nog geen enkele leverancier in Vlaanderen ervaring heeft. Pas na de overgang naar versie 3 is het mogelijk om de LPDC module te ontwikkelen.

Huidige stand van zaken bij overgang LPDC

De huidige stand van zaken is dat er een pilot project loopt bij de Stad Gent. We wachten op de eerste testresultaten van dit project, die van grote waarde zullen zijn voor alle leveranciers en zullen bijdragen aan de verdere ontwikkeling. In de zomer komt de werkgroep weer bij elkaar om deze resultaten te delen. Als BCT volgen wij dit proces op de voet.

Door de samenwerking binnen de werkgroep LPDC (voor leveranciers) blijft iGEN voorop lopen in de integratie met de Vlaamse productencatalogus, waardoor we klaar zijn voor de toekomst.

Training LPDC door Digitaal Vlaanderen

Op 27 september 2024 geeft Digitaal Vlaanderen een training over LPDC-producten. Meer informatie daarover is te vinden op hun website.