Serviceportaal

BCT versterkt Mid-Office oplossing met overname procesmanagementtool ‘iGEN’


Nieuwe impulsen voor zaakgericht werken

Dots

BCT neemt de iGEN procesmanagementtool over van a3o, bureau voor advies en ondersteuning gericht op organisatieontwikkeling in de publieke sector. iGEN beschrijft een reeks standaardprocessen voor Vlaamse gemeenten en is nu al een essentieel onderdeel van het Corsa Mid-Office van BCT. Met deze overname is BCT in staat de verdere ontwikkeling van iGEN en de integratie met het Mid-Office te versnellen.

Corsa Mid-Office voor Vlaamse gemeenten is door BCT ontwikkeld om de dienstverlening van deze lokale overheden optimaal te ondersteunen. Het zorgt voor een voorspelbare, beheersbare en digitale dienstverlening, geheel volgens heersende wet- en regelgeving. Daarmee zijn overheidsorganisaties in staat transacties met elkaar, burgers en bedrijven naadloos en digitaal te laten verlopen. In deze mid-office oplossing komen digitaal en zaakgericht werken samen.

Digitale dienstverlening

Binnen zaakgericht werken speelt de procesmanagementsoftware iGEN een belangrijke rol. De generieke processen die zaakgericht werken aansturen, worden meegeleverd door iGEN, waardoor medewerkers beschikken over een standaard geautomatiseerde procesgang. Dit komt de efficiency van de organisatie ten goede en geeft een impuls aan de digitale dienstverlening van gemeenten. Een vijftiental Vlaamse overheden werkt inmiddels naar volle tevredenheid op deze manier.

Doorontwikkelen

Om iGEN nog sterker te verankeren binnen Corsa Mid-Office neemt BCT nu de applicatie iGEN over van a3o. Ontwikkelingen staan immers niet stil dus is het zaak iGEN te blijven afstemmen op de veranderende behoeften van de markt. Klanten worden nadrukkelijk betrokken bij de doorontwikkeling van Corsa Mid-Office. Ook de ondersteuning van de eindgebruikers zal vanaf nu via de servicedesk van BCT verlopen.

Sterkere integratie

Door het eerdere strategische partnerschap met BCT, kreeg de iGEN-tool zo'n boost dat het voor a3o steeds moeilijker te bolwerken was om de gewenste klantenservice te leveren. Uiteindelijk is software niet de kern van onze dienstverlening. Ik ben dan ook zeer blij dat BCT de iGEN-tool heeft overgenomen. BCT biedt alle garanties op het vlak van doorontwikkeling en klantenservice. iGEN is bij BCT in goede handen. De nog sterkere integratie met Corsa maakt dit een ijzersterk product. Bovendien is in de overname ook een verdere samenwerking in ontwikkeling mee opgenomen. Zo blijft a3o wel betrokken bij iGEN.

Bart Kaesemans, zaakvoerder a3o

Digitale transitie

“Ik ben trots op de adoptie van het iGEN product binnen onze suite. De intensieve samenwerking tussen BCT en a3o heeft geresulteerd in een continuering van het product. Doorontwikkeling, beheer en verrijking van het product zijn daarmee geborgd. Ook de inzet van Bart Kaesemans is voor de komende periode onderdeel van deze overname. Wij kunnen onze bestaande, maar ook zeker nieuwe klanten voorzien van een tooling die de digitale transitie vereenvoudigt.”

Ruud Storcken, Business Unit Manager bij BCT

Over a3o

a3o is een bureau voor advies, ondersteuning en opleiding inzake organisatie-ontwikkeling. De aangeboden dienstverlening is specifiek gericht op openbare besturen en non-profitorganisaties.

 

Over iGEN

iGEN is een specifiek door en voor de Vlaamse gemeentemarkt ontwikkelde methodiek en softwaretool voor procesmanagement.

Meer informatie is te vinden op igen.be