Serviceportaal

Optimale gebruikers ervaring

met een goed ontworpen interface

We zijn op verschillende vlakken altijd bezig met het verbeteren van onze softwareapplicaties. Naast het beiden van de juiste functionaliteit is gebruikservaring een onderwerp dat grote aandacht heeft van ons. Een aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk ontwerp van software is belangrijk voor de gebruikerservaring.

Als de gebruikersinterface aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk is, kan dit de gebruiker positief stemmen en ervoor zorgen dat ze de software graag blijven gebruiken.

Kern aandachtspunten

  • Aantrekkelijke look-and-feel
  • Personalisatie
  • Intuïtieve bediening
  • Snel navigeren naar de belangrijkste functies
  • Aan meerdere taken tegelijk kunnen werken
Dots

Goede balans

Het ontwerpen van een User Interface (UI) en User Experience (UX) gaan hand in hand. Een goed UI-design verbetert de bruikbaarheid van een softwareapplicatie en een goede UX zorgt voor tevreden gebruikers. Door te zorgen voor een goede balans tussen een aantrekkelijke UI en een optimale UX, wordt de gebruikerservaring verbeterd en neemt de tevredenheid van de gebruiker toe.

Een goed ontworpen UI/UX draagt dus bij aan de adoptie van de software.

Gebruikservaring is key

Gebruikservaring, meer bekend als ‘usability’ is een heel breed begrip dat allerlei aspecten van software raakt. UI/UX is voor BCT daarom een continu aandachtspunt om de gebruikers op een prettige manier en doelgericht hun werkzaamheden uit te laten voeren. Voor BCT zijn er een aantal kernpunten die voorop staan naast alle andere aspecten.

Onderstaand een korte toelichting op deze aspecten in Corsa.

Dots

Aantrekkelijke look-and-feel

Als je Corsa opent zie je het gelijk: de nieuwe look en feel. Een moderne en prettige look, herkenbare pictogrammen, consistentie en een overzichtelijke interface. 

Dots

Personalisatie

Met personalisatie wordt voor de gebruiker een toegesneden omgeving gecreëerd waarin alle relevante zaken voor de gebruiker na inloggen direct zichtbaar zijn: het dashboard.

Dashboard

Het dashboard wordt na opstarten van de applicatie altijd als eerste getoond. Vanuit het dashboard kan de gebruiker al zijn werkzaamheden uitvoeren. Na opstarten van een taak of actie vanuit het dashboard kan door de rechtstreekse navigatie overgeschakeld worden tussen de uit te voeren taken en het dashboard. Door de personalisatie kan de gebruiker effectief en efficiënt zijn/haar werkzaamheden uitvoeren. De op de gebruiker toegesneden omgeving maakt de applicatie voor de gebruiker ook heel herkenbaar: alle relevante zaken zijn in het dashboard direct inzichtelijk.

Snelle acties

 

Dots

Intuïtieve bediening

Hier ligt de focus op onder andere de eerdere genoemde navigatie, het dashboard, consistentie in de interface, duidelijke opbouw van de vensters, logische plekken voor knoppen en duidelijke meldingen die aangeven wat de gebruiker moet doen. Hiermee weet de sporadische gebruiker intuïtief wat hij/zij moet doen om werkzaamheden uit te voeren en kan de intensieve gebruiker vlot de werkzaamheden uitvoeren.

Dots

Snel navigeren naar de belangrijkste functies

Direct naar de meeste belangrijke functies kunnen navigeren, eenvoudig kunnen switchen tussen de belangrijkste functies, meerdere taken tegelijk open hebben staan, werken vanuit een dashboard met overzichtelijk alle relevante zaken voor de gebruiker; al deze zaken zorgen ervoor dat je efficiënt kunt werken en dat de applicatie een lage leercurve heeft.

Dots

Aan meerdere taken tegelijk kunnen werken

Voor intensievere gebruikers zal het regelmatig voorkomen dat er iets tussendoor komt bij de uitvoering van een taak, dat taken aan het einde van de dag niet afgerond zijn of dat aan meerdere taken tegelijk gewerkt wordt. Daarvoor is de werkomgeving gecreëerd; een omgeving waarin alle openstaande taken staan – naast elkaar in tabs – die open blijven staan totdat ze gesloten worden.

Bij de volgende dag opstarten zijn ze dus gewoon weer beschikbaar in de werkomgeving en kan er direct aan verder gewerkt worden.

Aan meerdere taken tegelijk kunnen werken
Dots

Op weg naar een nieuwe gebruikersinterface

Met dit alles hopen we uiteindelijk een optimale gebruikerservaring te creëren voor de vele gebruikers van Corsa zodat ze ook de komende jaren met veel plezier kunnen blijven werken. Tenslotte is ons ultieme doel tevreden gebruikers! dat toch de grondstelling van dit gehele traject.

En we zijn er nog niet. Er komen elke keer nog nieuwe functionaliteiten bij. Lees meer hierover in dit blog.

Dots