Serviceportaal

Purchase To Pay

Digitaliseer de hele keten van aanbesteding tot factuur.

Met de purchase to pay oplossingen van BCT digitaliseer je de hele keten van aanbesteding tot factuur. Van het selecteren van leveranciers (sourcing) tot het betalen van de factuur en alles wat daar tussenin zit.

Het automatiseren van dit proces biedt veel voordelen, want als je weet wat je beschikbare budget is, zie je wat de omvang van een nieuwe aanbesteding kan zijn. Door bestellingen en facturen te koppelen met het bijbehorende contract krijg je inzicht in de actuele restwaarde van het contract. Daarnaast kan een duidelijk overzicht van volumegroei per leverancier de basis zijn van nieuwe prijsonderhandelingen. Met onze oplossingen voor een volledig digitaal archief, efficiënte werkprocessen en een toegang tot de juiste stuurinformatie zorgen wij dat je meer grip krijgt op je financiën.

Digitaliseer de hele keten van aanbesteding tot factuur.
Dots

Oplossingen binnen de purchase to pay keten

Hieronder lees je meer over onze oplossingen binnen de purchase to pay keten. Je kunt deze oplossingen op zichzelf staand in gebruik nemen, waarbij je één specifiek onderdeel uit de keten automatiseert. Echter alle oplossingen binnen de keten creëren samen synergie. Wij noemen dit inzicht 2.0. Hierbij worden gegevens uit de hele keten slim en realtime gecombineerd. Zo weet je precies wat de impact is van inkoopkeuzes, contract management en bestelgedrag op de financiële huishouding. Met deze informatie kan je waar nodig tijdig bijsturen.

Dots

Sourcing

Om het maximale uit uw inkoopbudget te halen en uw bedrijfsrisico’s te beheersen, is het belangrijk om zorgvuldig je leveranciers te selecteren. Een eenvoudig offertetraject of een volledige aanbesteding is dan ook vaak het startpunt in de financiële keten. Het is een proces dat in de meeste gevallen gepaard gaat met een groot aantal documenten die op verschillende plaatsen zijn opgeslagen. Met een volledig digitaal archief als basis zijn deze documenten snel onder handbereik en bouw je automatisch een compleet dossier op.

Sourcing
Dots

Contractmanagement

De noodzaak voor organisaties om goede afspraken met elkaar te maken en in een contract vast te leggen wordt steeds groter. Het optimaal beheren van contracten door slim te monitoren, is de essentie van een professioneel contractmanagement.

Contractmanagement
Dots

Optimaal inzicht in budgetten

Je inkoop, bestellingen en factuurafhandeling zijn direct met de contractmanagement software verbonden. Deze processen hebben invloed op elkaar én op de totale financiële huishouding. Wil je hier maximaal voordeel uit halen? Door het digitaliseren van deze processen en een slimme integratie zorg je voor optimaal inzicht in je budgetten en voor gestroomlijnde en efficiëntere werkprocessen. Zo plaats je vanuit uw contract direct een bestelling en betaal je achteraf de factuur op basis van deze bestelling en de afspraken binnen het contract. Dit levert je veel tijdswinst en kostenbesparingen op. Losse, op zichzelf staande applicaties behoren op deze manier tot het verleden.

Optimaal inzicht in budgetten
Dots

Digitaal factureren

Met het digitaliseren van je factuurproces van de ontvangst van de factuur tot aan de betaling, stroomlijn je jouw inkomende factuurstromen. Hierdoor heb je u niet alleen meer inzicht in je facturen, maar controle over doorlooptijden en het gehele afhandelingsproces. Ook ontvang je automatisch signaleringen bij het overschrijden van betalingstermijnen.

Digitaal factureren
Dots

Purchase to pay Monitor

Zelf rapportages maken behoren met de purchase to pay Monitor tot het verleden. Dit uitgebreide managementdashboard bied je in één oogopslag alle relevante informatie waarmee je inzicht hebt in het volledige Purchase to Pay-proces. Op deze manier kun je direct sturen op eventuele knelpunten.

Purchase to pay Monitor
Dots

Behaal maximaal voordeel

De meeste organisaties gebruiken op zichzelf staande systemen en applicaties voor aanbestedingen, inkoop, contract management en digitale factuurverwerking. Met onze oplossingen zorg je juist voor een naadloze integratie tussen je systemen in de volledige Purchase to Pay keten. Naast het grip krijgen op uw financiën, zorgt dit voor digitaal gestroomlijnde werkprocessen en behaal je een optimaal rendement uit jouw informatie.

Koppelingen met financiële systemen

Onze oplossingen uit de Purchase to Pay-keten zijn te koppelen aan de meeste gangbare financiële systemen. Zo optimaliseren wij een specifiek onderdeel van uw financiële waardeketen. Wij hebben standaardkoppelingen voor:

  • AFAS
  • CiVision
  • CODA
  • Exact
  • NaVision
  • SAP
Dots