Serviceportaal

Terugblik Themasessie 1: Centrale documenten verzending


Centrale documenten verzending: een digitale efficiëntieslag

Dots

Community Vlaanderen op kruispunt van innovatie en efficiëntie

De Vlaamse community staat op het kruispunt van innovatie en efficiëntie. Hoe kunnen we centrale documenten verzending verbeteren en stroomlijnen? Op 3 oktober kwamen we bijeen om deze uitdaging aan te gaan en de toekomst van documentenverzending in Vlaanderen vorm te geven.

Voor elk ambitieniveau centraal documenten verzenden

Bij het in kaart brengen van de huidige werkwijzen binnen de Vlaamse community werd al snel duidelijk dat er verschillende benaderingen en ambitieniveaus zijn. Hoewel sommige leden van de community overwegen om met externe partijen samen te werken, is er een sterke interesse om te zien of MAGDA aan de behoeften kan voldoen. Door te kiezen voor een uniforme aanpak en leverancier, kan de community profiteren van gestandaardiseerde processen, wat leidt tot kostenbesparingen en een soepeler leertraject voor alle betrokkenen.

MAGDA in de spotlight bij centrale documenten verzending

Terwijl MAGDA steeds meer aandacht krijgt binnen de community, worden ook andere leveranciers overwogen. BCT speelt een centrale rol in dit proces door een platform te bieden waarop de nodige samenwerking en vergelijking kan plaatsvinden. Bovendien helpt BCT bij de inventarisatie en implementatie van technische componenten, waardoor de overgang naar een nieuw systeem soepel verloopt. Voor de community maakt dit de stap naar beter informatiebeheer net wat makkelijker.

Toekomstige stappen

Na de recente themasessie is er actief contact gezocht met MAGDA voor een demonstratie. Dit demo-moment zal essentieel zijn om te bepalen of MAGDA het platform is dat aan de behoeften van de community voldoet. Daarnaast is er een speciaal forum ‘Mid-office voor Vlaamse gemeenten’ op het Serviceportaal opgezet, waar leden van de community informatie en inzichten kunnen delen. Als volgende stap vindt Themasessie 2 plaats, gepland op 30 november, waar verdere discussies en plannen zullen worden onthuld.

Conclusie

De Vlaamse community is vastbesloten om de centrale documenten verzending te optimaliseren. Met MAGDA als een van de mogelijke oplossingen en de continue samenwerking via BCT, is de toekomst van documentenverzending in Vlaanderen veelbelovend.