Serviceportaal

Het is noodzakelijk dat je iets doet met data zodat je uiteindelijk waardevolle inzichten krijgt die je helpen om betere beslissingen te nemen.

LEES HET TRENDPAPER

Trendpaper big data en analytics verschenen


Uit de serie 'Survival of the smartest'

Dots

De hoeveelheid beschikbare data is ons boven het hoofd gegroeid. Onze hersencapaciteit is te beperkt om alles te analyseren en verwerken.

BCT trendpaper over big data en analytics

De digitale transformatie die veel organisaties doormaken, draait vooral om data. De voortschrijdende digitalisering, de 24/7 online mentaliteit en de opkomst van social media hebben voor een explosie gezorgd aan vooral ongestructureerde data. Big data! Dit leidde direct tot problemen met betrekking tot het beheer van al deze datastromen. Er kwam al snel een tegenbeweging op gang, want het moest toch mogelijk zijn om uit al die nieuwe databronnen waardevolle inzichten te halen? Er volgde dan ook een snelle evolutie als het gaat om big data & analytics oplossingen. Niet alleen het integreren van verschillende databronnen werd eenvoudiger, maar ook het gebruiksgemak nam enorm toe. Iedereen kan nu grote hoeveelheden data onderzoeken om patronen te herkennen, correlaties bloot te leggen, trends te destilleren en klantbehoeften in kaart te brengen.

Juist omdat iedereen het kan gebruiken is het van belang dat je als organisatie een strategie ontwikkelt in relatie tot big data & analytics. Je wilt immers voorkomen dat analytics lukraak in de organisatie worden ingezet. Kortweg: meet wat je wil weten. Daarvoor gaan we in dit trendpaper te rade bij een tweetal experts: Bernard Marr en Günther Schuh. Ten slotte gaan we in op de gevolgen van onze ‘afhankelijkheid’ van data analytics op ons brein. Worden we juist lui, omdat ons brein weet dat we kunnen bouwen op inzichten die gebaseerd zijn op data en feiten? Of gaat ons brein juist in de kritische modus en zijn we geneigd overal vraagtekens bij te zetten?

LEES HET TRENDPAPER

 

Trendpaper-serie 'Survival of the smartest'

Wat gebeurt er met ons brein in het digitale tijdperk? Lees het in onze verschillende trendpapers!

LEES MEER