Serviceportaal

Het organisatiegeheugen voor grip op informatie

In een wereld waar digitalisering en transparantie centraal staan, is er een concept dat belooft om de uitdagingen van lokale overheden het hoofd te bieden: het organisatiegeheugen. Het organisatiegeheugen zet in je om grip te krijgen op je informatie. Maar wat is het precies en waarom is het zo belangrijk?

Waarom het organisatiegeheugen?

Lokale overheden bevinden zich in een dynamische tijd. Ze streven naar optimale dienstverlening voor burgers en bedrijven, terwijl ze ook efficiënt en doelmatig moeten zijn. Het organisatiegeheugen biedt een oplossing voor deze uitdagingen. Het staat garant voor transparante en efficiënte processen, zonder concessies te doen aan veiligheid en risicobeheer.

Het organisatiegeheugen voor grip op informatie

Hoewel het organisatiegeheugen begint met een krachtig Document Management Systeem (DMS) als basis, is het meer dan alleen een opslagplaats voor informatie. Het is het totaalpakket aan softwareoplossingen dat je kunt inzetten voor informatiemanagement. Het is uit te breiden met modules en integraties, waardoor het is aan te passen op de specifieke behoefte van jouw organisatie. Door dit geheugen in een cloud-omgeving te integreren, kun je snel schakelen en nieuwe functionaliteiten uitrollen. De cloud biedt de snelheid en flexibiliteit die nodig zijn om grip te houden op informatiehuishouding.

Dots

Samenwerken in één geheugen

Het mag duidelijk zijn dat het organisatiegeheugen niet alleen een technologische oplossing is waarmee je organisatie alle tools voor informatiemanagement in huis heeft. Het is een manier van denken. Het gaat over samenwerken, kennis delen en voortdurend leren. Het systeem automatiseert bijvoorbeeld de opslag van informatie, waardoor informatie op lange termijn context krijgt. Door die automatisering, kunnen medewerkers zich kunnen bezighouden met wat systemen niet voor ons kunnen doen: samenstellen van beleid, het ontwikkelen en aanbieden van diensten aan burgers en bedrijven en het borgen van het democratische besluitvormingsproces, en nog vele andere zaken.

Conclusie

Het organisatiegeheugen is een noodzakelijke stap voor organisaties die willen floreren in een steeds veranderende wereld. Door te investeren in dit geheugen kunnen organisaties zich aanpassen, innoveren en waarde creëren voor hun burgers en bedrijven. Het is tijd om de kracht van het organisatiegeheugen te omarmen en een nieuwe toekomst van informatiebeheer te bouwen.

Dots

Meer informatie over het organisatiegeheugen? Neem contact op!

Wat kan het organisatiegeheugen voor jouw organisatie doen? Wil je het effectiever inzetten? We helpen je graag met deze en andere vragen over het organisatiegeheugen. Neem graag contact met ons op.

Meer informatie over het organisatiegeheugen? Neem contact op!
Dots