Serviceportaal

Studiebezoek van BCT en VVSG in Den Bosch


Slimme document- en procesmanagement zorgen voor de beste dienstverlening

Dots

Studiebezoek VVSG in Den bosch

Op 25 en 26 mei 2023 vond er een inspirerend studiebezoek plaats van lokale Vlaamse besturen in ‘s-Hertogenbosch en Breda, waarbij de focus lag op het verkennen van de mogelijkheden van digitale technologie voor steden en gemeenten. Domeinen zoals veiligheid, mobiliteit, circulaire economie, cyberveiligheid, ouderen- en thuiszorg, digitale strategie en datagedreven beleid stonden centraal.

Het studiebezoek was gericht op kennisdeling, netwerken en samenwerking tussen Nederlandse en Vlaamse partners, waaronder lokale besturen, VVSG, KCVS, VNG, Future city, VLAIO, Smart Region Office, Lokaal Digitaal en Digitaal Vlaanderen. Tijdens deze studiereis kregen deelnemers niet alleen de mogelijkheid om nieuwe kennis op te doen, maar ook om concrete plannen te maken voor toekomstige structurele uitwisseling en samenwerking met deze partners.

Slimme softwareoplossingen

We zien dat leren van elkaar en samenwerking onder lokale besturen en gemeenten, steeds belangrijker wordt. De aanwezigheid van BCT tijdens het studiebezoek was vanzelfsprekend omdat wij die samenwerking ondersteunen en ook vanwege ons klantenbestand in zowel Nederland als België.

Daarnaast zien ook wij het belang in van Smart City initiatieven. Daarom maken we gebruik van technologieën zoals cloud computing en bieden we oplossingen voor digitale transformatie en procesoptimalisatie in diverse domeinen zoals zorg en datamanagement. Deze oplossingen helpen steden en gemeenten om interne processen efficiënter te maken en de dienstverlening aan burgers te verbeteren.

Ben je benieuwd naar de slimme oplossingen van BCT? Neem dan contact met ons op en ontdek hoe BCT jouw stad of gemeente kan ondersteunen bij het realiseren van een succesvolle smart city-visie.