Serviceportaal

Uitbreiding dienstverlening BCT: projectmanager aan je zijde


Dots

Informatiebeheer goed regelen is belangrijk, vooral voor overheidsorganisaties. Je moet voldoen aan wetten zoals de Wet open overheid (Woo), AVG, de Archiefwet, en de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO). Dit kan best ingewikkeld zijn, omdat je met veel verschillende mensen en systemen werkt. Maar geen zorgen, er is nu hulp beschikbaar door de uitgebreide dienstverlening van BCT waarmee je een BCT projectmanager inschakelt voor jouw organisatie.

De waarde van goed projectmanagement

Goed projectmanagement die je niet ‘erbij’. Het vergt de volledige aandacht van een medewerker om de contactpersonen en het project in goede banen te leiden. Een goede projectmanager ondersteunt je organisatie om alles op het gebied van informatiebeheer goed te regelen. Deze hulp zorgt ervoor dat je beter voldoet aan alle regels en dat je informatie veilig en goed georganiseerd is. Je krijgt iemand met veel ervaring die weet hoe je met verschillende software en partijen moet werken. Of het nu gaat om het aansturen van softwareleveranciers of het beheren van verschillende soorten kennis, de projectmanager helpt je door dit hele proces heen. Dit betekent dat je team zich kan focussen op waar ze goed in zijn, terwijl de projectmanager zorgt dat het project van informatiebeheer succesvol is.

 

BCT’s projectmanager voor jouw organisatie

BCT helpt haar klanten om deze projecten succesvol uit te voeren. Een projectmanager van BCT met ervaring binnen (overheids)organisaties, thema’s die daar spelen en de BCT-oplossingen, helpt je om je informatiebeheer op orde te krijgen. Daarnaast zijn ze Prince 2 gecertificeerd en hebben bovendien jaren ervaring diverse organisaties.

Pojectmanagement wordt aangeboden als dienst, waardoor jouw organisatie wekelijks over een projectmanager beschikt voor afgesproken dagen.

De projectmanager van BCT helpt je met uitdagingen rondom:

  • Het op een projectmatige manier doorvoeren van wijzigingen op het vlak van Informatiemanagement- en beheer. Het informeren, overtuigen en laten meebewegen van de betrokken (project)medewerkers in je organisatie.
  • Het managen van betrokken partijen. Softwareleveranciers zijn niet altijd op de hoogte van uw interne organisatie. Daarom vraagt het effectief samenwerken met dergelijke partijen veel van uw organisatie en mensen. De BCT projectmanager kent de softwarepartijen in de markt en helpt de coördinatie te voeren over projecten waarbij meerdere softwarepartijen gemoeid zijn.
  • Diverse kennisdomeinen. Het op orde brengen van je informatiebeheer vraagt om coördinatie over meerdere kennisdomeinen heen. Naast software, hardware en werkplekdiensten zijn er vaak diverse applicaties betrokken die met elkaar geïntegreerd zijn. Een hele puzzel om de juiste stappen hierin te zetten. De BCT projectmanager voert vaker deze projecten uit en weet je hierin goed te begeleiden.
  • Schaarste aan kennis en mensen. Jouw organisatie is verantwoordelijk voor de uitvoering van veel taken. Het managen van projecten rondom informatiebeheer komt daar bovenop. Vaak zien we dat technisch applicatiebeheer wordt aangewezen om ook het projectmanagement te doen. Dat vormt een uitdaging. De BCT projectmanager vult je team aan en zorgt ervoor dat je de juiste persoon op de juiste plek kunt houden. Laat eenieder doen waar hij of zij in zijn kracht zit.

Kortom, jouw projectmanager van BCT heeft niet alleen ervaring met de regels en de techniek maar begrijpt ook écht hoe jouw organisatie werkt. Je krijgt ondersteuning bij het maken van de juiste keuzes en dat iedereen betrokken is en blijft. Zo krijg je niet alleen je informatiebeheer op orde, maar versterk je ook je team.

Meer weten over jouw BCT projectmanager?

Wil je meer weten over wat een projectmanager voor jouw organisatie kan doen?  We bespreken graag hoe we je kunnen ondersteunen bij je projecten rondom informatiebeheer. Neem hiervoor contact op met Dave Fokkinga.