Serviceportaal

Behoefte aan informatie en advies in deze ongewone tijd? Wij staan voor u klaar!

CONTACTFORMULIER

Het moment is nu! Informatiemanagement tijdens en na corona


Dots

Thuiswerken is inmiddels voor veel mensen een ‘dagelijkse realiteit’. Maar veel organisaties staan hier nog steeds voor organisatorische, juridische en technische uitdagingen. Als u de corona-crisis wilt overwinnen met inachtneming van governance, riskmanagement en compliance (GRC), dan kan dat alleen met beproefde en toekomstbestendige digitale technologieën op het gebied van informatiemanagement. Het gaat nu dus niet alleen om het vinden van creatieve oplossingen voor samenwerking tijdens de crisis, maar ook om het leggen van een fundament voor de tijd na Corona.

Waar staat die informatie ook alweer?

Mensen komen meestal met de meest creatieve dingen als het gaat om het vinden van ‘kortetermijnoplossingen’. Niet de verantwoorde, veilige en duurzame omgang met informatie staat hier centraal, maar de continuïteit en haalbaarheid op korte termijn. Vaak is het ook gewoon gemak. Notulen van vergaderingen en afspraken in Dropbox, bestuursbesluiten op papier, contracten in Outlook, facturen op de lokale schijf en noem maar op. Wie heeft wat nu waar opgeslagen? Is dat nu transparant, compliant en toekomstgericht omgaan met informatie? Zeker niet! Op dit moment begrijpelijk, maar zeker niet verstandig. En wat gebeurt er na de crisis? Zal er weer business as usual zijn of zal de ‘thuiswerk informatiechaos’ doorgaan?

Wat gebeurt er na de crisis? Business as usual zijn of zal de ‘thuiswerk informatiechaos’ doorgaan?

Belangstelling

De crisis toont ook het belang van ons onderwerp informatiemanagement. De veilige, snelle en doelgerichte informatievoorziening thuis en op mobiele werkplekken is van ongekend belang geworden. Hiervoor moet informatie worden voorbereid en beschikbaar gesteld via beveiligde kanalen. Verantwoord, veilig en duurzaam informatiemanagement is essentieel geworden om als organisatie te kunnen overleven. De vereiste afstand bewaren tussen privé-, zakelijke en maatschappelijke gebieden, kan alleen worden gerealiseerd door – verstandig – gebruik te maken van communicatie- en informatiemanagementtechnologie. Zonder dergelijke oplossingen bestaat het risico dat de samenleving binnen enkele maanden uiteenvalt.

Verantwoord, veilig en duurzaam informatiemanagement is essentieel geworden om als organisatie te kunnen overleven.

Informatiemanagement is cruciaal

De crisis laat vooral zien dat informatiemanagement niet mag worden gezien als een ondergeschikte discipline. Het gaat dus niet alleen om gestructureerde gegevens, maar vooral ook om de vraag hoe u zoveel mogelijk grip krijgt op ongestructureerde informatiestromen. Het ontsluiten van die ongestructureerde informatie kan zelfs belangrijker zijn dan de info uit de gestructureerde informatie. Alleen door alle informatie vervolgens in de juiste context en op het juiste moment ter beschikking te stellen, creëert u daadwerkelijk kennis.

Het moment is nu!

Meer dan ooit is het belangrijk dat u grip krijgt op uw informatiestromen. We zitten er namelijk al middenin – in het tijdperk van een nieuwe digitale golf! Wie het niet lukt om digitaal effectief te zijn met het verbinden, beheren en gebruiken van gestructureerde en ongestructureerde informatie met inachtneming van GRC, heeft straks simpelweg geen bestaansrecht meer. Nu mensen gewend zijn aan een bepaalde mate van digitalisering, moeten organisaties hier ook wat mee gaan doen. Het is tijd om over te stappen van analoog denken naar digitaal werken. Dit is het moment om de juiste koers uit te zetten voor de tijd na Corona! Durf de stap te zetten, de lange adem te hebben en te investeren in een digitale toekomst.

Meer dan ooit is het belangrijk dat u grip krijgt op uw informatiestromen. Nu mensen gewend zijn aan een bepaalde mate van digitalisering, moeten organisaties hier ook wat mee gaan doen.

Competente sparringpartner

Gelukkig hoeft u dit niet alleen te doen. Uiteraard mag u van ons verwachten dat wij u hierin ondersteunen waar mogelijk. Zo zijn er ondanks de coronamaatregelingen en de fysieke beperkingen onlangs bijvoorbeeld al diverse klanten succesvol live gegaan met onze software, waaronder Bedrijfsvoerings-organisatie West-Betuwe en Brabant Water. Wanneer mogen we uw organisatie aan dit rijtje toevoegen?

Hoewel de meerderheid van onze medewerkers thuis blijft werken, zijn we toch zoals gewend bereikbaar via telefoon, e-mail en andere gevestigde communicatiekanalen. We blijven natuurlijk klaarstaan om u te helpen! Wilt u eens met ons praten over huidige en / of toekomstige uitdagingen? Of bent u bijvoorbeeld geïnteresseerd in een online demo op maat? Neem dan graag contact met ons op via het contactformulier!

Dots
Behoefte aan informatie en advies in deze ongewone tijd? Wij staan voor u klaar!
CONTACTFORMULIER