Serviceportaal

Terugblik ‘Gluren bij de buren’


Dots

Onlangs hadden we de kans om meer te leren over de digitale besturen van stad Geel en gemeente Pelt. ‘Gluren bij de buren’ was een mooie gelegenheid om te zien hoe oplossingen ondersteunen bij kan bij het verbeteren van de dienstverlening en het informatiebeheer binnen deze besturen.

Dit zagen we toen we gluurden bij de buren

‘Gluren bij de buren’ begon met een kennismaking waarbij de vertegenwoordigers van verschillende lokale besturen elkaar voor het eerst ontmoetten. Dit was een goed moment om nieuwe mensen te leren kennen en meer te leren over elkaar. Na deze kennismaking vertelde iemand van gemeente Pelt ons over hun ervaringen met het starten van een digitaal bestuur. Max Salden, productmanager bij BCT, sprak daarna over de mogelijkheden van iGEN.

Vervolgens nam stad Geel het over en spraken we over hun beleid en digitale processen. Aan het einde van de dag bespraken we samen wat we van deze onderwerpen kunnen gebruiken in onze eigen lokale besturen. We spraken over verschillende belangrijke thema’s zoals het verbeteren van het archiefbeheer, het efficiënter maken van processen, het verbeteren van de dienstverlening aan burgers, het makkelijker terugvinden van informatie en het digitaliseren van de postafhandeling.

Wat staat er nog op de planning?

Deze gesprekken waren erg nuttig en gaven ons nieuwe ideeën om mee te nemen naar onze eigen organisaties. Enkele onderwerpen die aan bod kwamen tijdens ‘Gluren bij de buren’ bespreken we ook tijdens onze Community Meetup op 13 juni. Ook hebben we een webinar gepland op 23 mei over hoe je efficiënt en archiefwaardig kunt samenwerken met Teams.

Blijf op de hoogte van nieuws en evenementen

Als je geïnteresseerd bent in deze evenementen of als je op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.