Serviceportaal

We zitten midden in een connected revolution en platformen vinden hier hun kracht. Dit leidt ook tot een hogere mate van selfservice. Maar wat betekent dit voor ons brein?

LEES HET TRENDPAPER

Trendpaper selfservice en platformeconomie verschenen


Uit de serie 'Survival of the smartest'

Dots

Traditionele businessmodellen verschuiven steeds meer naar platformen en digitale businessmodellen. Dat leidt ertoe dat bepaalde beroepsgroepen langzaam aan gaan verdwijnen.

Trendpaper selfservice en platformeconomie

Op zoek naar een taxi? Met Uber ben je één klik verwijderd van een snelle rit. Een nachtje verblijven in Parijs? Airbnb biedt uitkomst. Behoefte aan een vakman voor wat klusjes in huis? Op Werkspot staan de professionals voor je klaar. Het mag duidelijk zijn dat alles en iedereen met elkaar verbonden is in onze huidige economie. Of beter gezegd, onze platformeconomie, die een hoge mate van selfservice mogelijk maakt. We zitten midden in een connected revolution en platformen vinden hier hun kracht. Zij verbinden mensen, middelen en organisaties met moderne technologie als drijvende factor en zijn niet meer weg te denken. We spreken terecht over een revolutie, want veranderingen gaan zo snel dat we de volgende stap niet meer kunnen voorspellen. Enerverend, maar tegelijkertijd brengt het onzekere tijden met zich mee. Platformen zijn een manier om het bedrijfsmodel te veranderen en bieden kansen, maar ook zeker uitdagingen, voor bedrijven om digitalisering te benutten. Dit trendpaper bespreekt de belangrijkste facetten rondom de platformeconomie en behandelt de bijbehorende state of mind.

LEES HET TRENDPAPER

 

Trendpaper-serie 'Survival of the smartest'

Wat gebeurt er met ons brein in het digitale tijdperk? Lees het in onze verschillende trendpapers!

LEES MEER